Violence
Bad Language
Fear
Sex
Drugs
Discrimination
Gambling
Online
België
België
Kies Taal
Snel zoeken
WAARSCHUWING

De zoekpagina van de PEGI - website is voorbehouden aan volwassen kopers van interactieve software.

De enige doelstelling van deze pagina is om hen te voorzien van informatie over de inhoud en de leeftijdsclassificatie van een specifiek spel.

Deze pagina is niet bedoeld voor minderjarigen en mag niet worden gebruikt voor andere doelstellingen dan hierboven aangegeven.
Ik begrijp deze waarschuwing en ik wil verdergaan.
Ik ben jonger dan 18 jaar en ik wil teruggaan naar de beginpagina.
FAQ
U heeft vragen over leeftijdsclassificaties? Wij hebben de antwoorden. Lees meer…
Advies
Piraterij
Piraterij is het illegaal en zonder toestemming kopiëren en/of verspreiden van spellen, of dat nu online of in de fysieke wereld gebeurt. Piraterij is over het algemeen een strafbaar feit waarvoor boetes en gevangenisstraffen kunnen worden opgelegd. Ook kunnen degenen die zich met piraterij bezighouden aanzienlijke schadeclaims bij de civiele rechtbank verwachten wegens schending van het auteursrecht en/of handelsmerk. Piraterij brengt alle geledingen van de branche van computer- en videospellen flinke schade toe. Het bedreigt de toekomstige ontwikkeling van spellen, leidt wereldwijd tot een verlies aan banen en tot misgelopen belastinginkomsten en heeft reeds lang bestaande banden met andere vormen van zware criminaliteit. Piraterij holt ook de grondslag van de eerbiediging van de intellectuele eigendomsrechten uit waarop de uitgevers van spellen zich verlaten wanneer ze tientallen miljoenen euro’s investeren in de ontwikkeling, marketing en verspreiding van nieuwe, technologisch geavanceerde spellen.

Het kopen of downloaden van een illegaal spel kan een goedkopere optie lijken, maar dergelijke illegale kopieën kunnen schade aan consoles veroorzaken en vertonen vaak gebreken of zijn onvolledig. Consumenten hebben geen verhaalrecht wanneer ze een illegaal spel hebben gekocht dat gebreken vertoont!

Illegale spellen worden vaak verkocht zonder de juiste leeftijdsclassificatie. Dit kan ertoe leiden dat minderjarigen producten krijgen die ongeschikt voor hen zijn.
Voor meer informatie:
Nieuws
RSS-Feed
2015-03-17
PEGI RATINGS EXPAND TO MOBILE VIA NEW GLOBAL RATING SYSTEM
The IARC process, created by a global coalition of game classification authorities is now
adopted by Google Play and Firefox Marketplace, bringing PEGI ratings to a large body
of apps and games in Europe. For more information: www.globalratings.com Meer...
2014-04-15
PEGI Annual Report 2013
PEGI has published the 2013 annual report. Meer...