Violence
Bad Language
Fear
Sex
Drugs
Discrimination
Gambling
Online
België
België
Kies Taal
Snel zoeken
WAARSCHUWING

De zoekpagina van de PEGI - website is voorbehouden aan volwassen kopers van interactieve software.

De enige doelstelling van deze pagina is om hen te voorzien van informatie over de inhoud en de leeftijdsclassificatie van een specifiek spel.

Deze pagina is niet bedoeld voor minderjarigen en mag niet worden gebruikt voor andere doelstellingen dan hierboven aangegeven.
Ik begrijp deze waarschuwing en ik wil verdergaan.
Ik ben jonger dan 18 jaar en ik wil teruggaan naar de beginpagina.
FAQ
U heeft vragen over leeftijdsclassificaties? Wij hebben de antwoorden. Lees meer…
Advies
Spellen & gezondheid
Het spelen van videospellen brengt geen specifieke gezondheidsrisico's met zich mee. Het is een vrijetijdsbesteding die iets interactiever is dan lezen of televisiekijken. Aangezien de ogen bij het spelen een belangrijke rol spelen, adviseren we spelers doorgaans om deze richtlijnen te volgen:
speel altijd in een goed verlichte ruimte
neem regelmatig pauzes
speel een spel niet uren achtereen, hoe boeiend het ook is
houd een minimale afstand aan tot het scherm.
Kan mijn kind verslaafd raken aan videospellen?
Het spelen van videospellen is geen lichamelijke verslaving. Kinderen spelen deze spellen omdat zij het leuk vinden en sommige kinderen vinden dit nu eenmaal leuker dan andere. Als kinderen een videospel spelen, merken ze soms niet meer wat er om hen heen gebeurt (hetzelfde geldt voor het kijken van films of televisie).

Zie voor meer informatie over « verslaving »: Mark Griffiths en Mark Davies, “Does videogame addiction exist?”
Kan het geweld in videospellen invloed hebben op het gedrag van mijn kind?
Er is geen bewijs dat het spelen van gewelddadige videospellen leidt tot een langdurige of permanente toename van agressiviteit of geweld. Het onderzoek naar het verband tussen geweld en videospellen richt zich voornamelijk op de effecten op korte termijn en is niet eenduidig. Houd u echter strikt aan de leeftijdsclassificatie om te voorkomen dat uw kind videospellen speelt die te gewelddadig worden geacht voor zijn leeftijd.

Zie voor meer informatie:
- Raymond Boyle en Matthew Hibberd, “Review of Research on the Impact of Violent Computer Games on Young People”, Stirling Media Research Institute, maart 2005
- Simon Egenfeldt-Nielsen en Jonas Heide Smith, “Playing With Fire? How do computer games affect the player?”, Report for The Media Council for Children and Young People, september 2003
- Freedman, Jonathan L., “Evaluating the Research on Violent Video Games”, Department of Psychology, Universiteit van Toronto.
Kunnen videospellen epilepsie veroorzaken?
Nee. Uitgebreid onderzoek heeft aangetoond dat epilepsie niet kan worden veroorzaakt door het spelen van videospellen. Een uiterst kleine groep mensen die al fotosensibele epilepsie hebben, kan zich tijdens het spelen van videospellen realiseren dat zij aan deze aandoening lijden. Ervaringen zoals televisiekijken, discotheekbezoek of zelfs licht dat door bomen schijnt, kunnen echter tot dezelfde ontdekking leiden.
Voor meer informatie:
Nieuws
RSS-Feed
2015-03-17
PEGI RATINGS EXPAND TO MOBILE VIA NEW GLOBAL RATING SYSTEM
The IARC process, created by a global coalition of game classification authorities is now
adopted by Google Play and Firefox Marketplace, bringing PEGI ratings to a large body
of apps and games in Europe. For more information: www.globalratings.com Meer...
2014-04-15
PEGI Annual Report 2013
PEGI has published the 2013 annual report. Meer...