Violence
Bad Language
Fear
Sex
Drugs
Discrimination
Gambling
Online
België
België
Kies Taal
Snel zoeken
WAARSCHUWING

De zoekpagina van de PEGI - website is voorbehouden aan volwassen kopers van interactieve software.

De enige doelstelling van deze pagina is om hen te voorzien van informatie over de inhoud en de leeftijdsclassificatie van een specifiek spel.

Deze pagina is niet bedoeld voor minderjarigen en mag niet worden gebruikt voor andere doelstellingen dan hierboven aangegeven.
Ik begrijp deze waarschuwing en ik wil verdergaan.
Ik ben jonger dan 18 jaar en ik wil teruggaan naar de beginpagina.
FAQ
U heeft vragen over leeftijdsclassificaties? Wij hebben de antwoorden. Lees meer…
Over PEGI
Wat houden de logo's in?
De PEGI-leeftijdsclassificatielogo's staan op de voor- en achterkant van de verpakking en geven een van de volgende categorieën aan: 3, 7, 12, 16 en 18. Ze geven een betrouwbare indicatie van de geschiktheid van het spel met het oog op de bescherming van minderjarigen. Bij de leeftijdsclassificatie wordt geen rekening gehouden met de moeilijkheidsgraad of de vaardigheden die nodig zijn om een spel te spelen.
PEGI 3
De inhoud van spellen met deze leeftijdsclassificatie wordt geschikt geacht voor alle leeftijdsgroepen. Enig geweld in een komische context (vormen van geweld zoals die te zien zijn in tekenfilms als Bugs Bunny of Tom & Jerry) is aanvaardbaar. Het mag niet mogelijk zijn voor het kind om de personages op het scherm in verband te brengen met levensechte personen. Zij moeten geheel op fantasie berusten. Het spel mag geen geluiden of beelden bevatten die jonge kinderen angst of schrik kunnen aanjagen.In het spel is geen grof taalgebruik te horen.
PEGI 7
Alle spellen die normaal geclassificeerd zouden zijn als 3 maar enkele mogelijk angstaanjagende scènes of geluiden bevatten, kunnen voor deze leeftijdscategorie geschikt worden geacht.
PEGI 12
Videospellen die iets levensechter geweld bevatten dat is gericht tegen fantasiepersonages en/of niet-levensecht geweld dat is gericht tegen menselijk ogende personages of herkenbare dieren, en videospellen met naakt dat iets explicieter wordt getoond, vallen binnen deze leeftijdscategorie. Niet al te grof taalgebruik is toegestaan, maar mag geen seksuele krachttermen bevatten.
PEGI 16
Deze classificatie wordt gebruikt wanneer beelden van geweld (of seksuele activiteit) een niveau bereiken dat men in het werkelijke leven kan verwachten. Van jongeren in deze leeftijdsgroep mag voorts worden verwacht dat zij weten om te gaan met grover taalgebruik, de realiteit van tabaks- en drugsgebruik en beelden van criminele activiteiten.
PEGI 18
De classificatie 18 wordt gebruikt wanneer het geweldsniveau het stadium bereikt van een voorstelling van grof geweld en/of het spel elementen bevat van specifieke soorten geweld. Grof geweld is het moeilijkst te omschrijven, omdat dit in veel gevallen zeer subjectief kan zijn. Globaal genomen kan het echter worden gedefinieerd als beelden van geweld die de kijker een gevoel van walging geven.

Inhoudspictogrammen op de achterzijde van de verpakking tonen de belangrijkste redenen waarom aan een spel een bepaalde leeftijdsclassificatie is toegekend. Er zijn acht van dergelijke inhoudspictogrammen: geweld, grof taalgebruik, angst, drugs, seks, discriminatie, gokken en online spelen met andere mensen.
Grof taalgebruik
Spel bevat scheldwoorden en/of beledigend taalgebruik
Discriminatie
Spel bevat uitingen van en/of zet aan tot discriminatie
Drugs
Spel toont en/of refereert aan drugs- en/of alcoholgebruik
Angst
Spel(elementen) kunnen beangstigend zijn voor jonge kinderen
Gokken
Spel dat casino/gokspellen bevat, aanmoedigt en/of uitlegt
Seks
Spel bevat seks en/of seksuele toespelingen
Geweld
Spel bevat uitingen van geweld
Online
Spel kan online worden gespeeld
Nieuws
RSS-Feed