Violence
Bad Language
Fear
Sex
Drugs
Discrimination
Gambling
Online
België
België
Kies Taal
Snel zoeken
WAARSCHUWING

De zoekpagina van de PEGI - website is voorbehouden aan volwassen kopers van interactieve software.

De enige doelstelling van deze pagina is om hen te voorzien van informatie over de inhoud en de leeftijdsclassificatie van een specifiek spel.

Deze pagina is niet bedoeld voor minderjarigen en mag niet worden gebruikt voor andere doelstellingen dan hierboven aangegeven.
Ik begrijp deze waarschuwing en ik wil verdergaan.
Ik ben jonger dan 18 jaar en ik wil teruggaan naar de beginpagina.
FAQ
U heeft vragen over leeftijdsclassificaties? Wij hebben de antwoorden. Lees meer…
Feiten & cijfers
Wist u dat:
Spellen de creativiteit en interactie bevorderen en een belangrijke rol kunnen spelen bij de sociale en intellectuele ontwikkeling.

Spellen beginners kunnen laten kennismaken met technologie en de belangstelling voor ICT (informatie- en communicatietechnologie) bevorderen.

Spellen de zelfdiscipline en zelfstandigheid van kinderen kunnen bevorderen, omdat kinderen bij het spelen regels en aanwijzingen moeten opvolgen.

Spelers door puzzels, bordspellen, avonturen en missies de kans krijgen om hun strategische en probleemoplossende vaardigheden te ontwikkelen.

Spellen kunnen worden gebruikt om de fijne motoriek en het ruimtelijk inzicht van jongere kinderen te verbeteren en dat zij voordelen kunnen bieden voor lichamelijk gehandicapte kinderen.

“ Er is onderzoek gedaan naar de vaardigheden die kinderen leren door spellen te spelen. Dit onderzoek concentreert zich op vaardigheden als visuele aandacht, reactietijden, de ontwikkeling van cognitieve vaardigheden als ruimtelijk inzicht of strategisch denken, een planning maken of hypothesen toetsen (Durkin en Barber, 2002). Spelers moeten informatie snel verwerken en snel denken om succes te hebben, wat in het echte leven zo zijn voordelen kan hebben (Taylor, 2006). Er is bij volwassenen bewijs gevonden dat de visuele perceptievaardigheden verbeteren door een flinke tijd actievideospellen te spelen (Green en Bavelier, 2003, 2006)… Het spelen van videospellen zou gebruikt kunnen worden om vaardigheden als flexibiliteit (het vermogen om van de ene naar de andere taak te switchen) en het vertonen van beheerst gedrag (het vermogen om zich ervan te weerhouden iets ongepasts te doen) bij kinderen te verbeteren. Dit zou een aanmerkelijk effect hebben op hun vermogen om hun eigen gedachten en gedrag te reguleren, hetgeen een van de uitdagingen van de kindertijd op ontwikkelingsgebied is en waar kinderen veel profijt van kunnen hebben… Videospellen kunnen in potentie nog andere voordelen hebben; zij bieden namelijk de kans om de fantasie te prikkelen en andere werelden te verkennen, angsten de baas te worden en een identiteitsbesef te ontwikkelen (Jones, 2002). Er zijn vele potentiële gebieden waarop spellen een grote positieve invloed zouden kunnen uitoefenen, zowel wat betreft de geestelijke en lichamelijke gezondheid van kinderen als ook hun opvoeding.”

Byron, dr. (Tania), Safer Children in a Digital World, The Report of the Byron Review – Children and New Technology, 2008, pp. 154-156
Spellen in bijna alle schoolvakken, van wiskunde tot maatschappijleer en talen, kunnen worden geïntegreerd.
Nieuws
RSS-Feed
2015-03-17
PEGI RATINGS EXPAND TO MOBILE VIA NEW GLOBAL RATING SYSTEM
The IARC process, created by a global coalition of game classification authorities is now
adopted by Google Play and Firefox Marketplace, bringing PEGI ratings to a large body
of apps and games in Europe. For more information: www.globalratings.com Meer...
2014-04-15
PEGI Annual Report 2013
PEGI has published the 2013 annual report. Meer...