Violence
Bad Language
Fear
Sex
Drugs
Discrimination
Gambling
Online
België
België
Kies Taal
Snel zoeken
WAARSCHUWING

De zoekpagina van de PEGI - website is voorbehouden aan volwassen kopers van interactieve software.

De enige doelstelling van deze pagina is om hen te voorzien van informatie over de inhoud en de leeftijdsclassificatie van een specifiek spel.

Deze pagina is niet bedoeld voor minderjarigen en mag niet worden gebruikt voor andere doelstellingen dan hierboven aangegeven.
Ik begrijp deze waarschuwing en ik wil verdergaan.
Ik ben jonger dan 18 jaar en ik wil teruggaan naar de beginpagina.
FAQ
U heeft vragen over leeftijdsclassificaties? Wij hebben de antwoorden. Lees meer…
Advies
Tips voor ouders
PEGI geeft advies over de geschiktheid van een spel voor bepaalde leeftijdsgroepen. Ieder kind is echter anders. Uiteindelijk zijn het de ouders die beslissen wat hun kind aankan. Hier volgen enkele tips:
Kijk altijd naar de leeftijdsclassificatie op de verpakking van een spel of via de zoekmachine op deze website.
Probeer vooraf te bepalen wat, hoe lang en wanneer uw kinderen mogen spelen. Leg uit wat de redenen zijn voor uw beslissing als zij het er niet mee eens zijn.
Probeer een samenvatting of recensie van het spel te vinden of, nog beter, speel het spel eerst zelf.
Speel videospellen samen met uw kinderen, houd hen in de gaten wanneer ze spelen en praat erover. Leg uit waarom bepaalde spellen niet geschikt zijn.
Moedig uw kinderen aan om te praten over hun ervaringen met spellen.
Wees u ervan bewust dat sommige onlinespellen de mogelijkheid bieden om extra software te downloaden die de inhoud en daarmee ook de leeftijdsclassificatie van het spel kan veranderen.
Onlinespellen worden doorgaans gespeeld in virtuele gemeenschappen, waarin spelers moeten communiceren met onbekende medespelers. Waarschuw uw kinderen geen persoonlijke gegevens te verstrekken en ongepast gedrag te melden.
Nieuws
RSS-Feed