Violence
Bad Language
Fear
Sex
Drugs
Discrimination
Gambling
Online
België
België
Kies Taal
Snel zoeken
WAARSCHUWING

De zoekpagina van de PEGI - website is voorbehouden aan volwassen kopers van interactieve software.

De enige doelstelling van deze pagina is om hen te voorzien van informatie over de inhoud en de leeftijdsclassificatie van een specifiek spel.

Deze pagina is niet bedoeld voor minderjarigen en mag niet worden gebruikt voor andere doelstellingen dan hierboven aangegeven.
Ik begrijp deze waarschuwing en ik wil verdergaan.
Ik ben jonger dan 18 jaar en ik wil teruggaan naar de beginpagina.
FAQ
U heeft vragen over leeftijdsclassificaties? Wij hebben de antwoorden. Lees meer…
Over PEGI
Wat zijn classificaties?
Systemen voor leeftijdsclassificatie zorgen ervoor dat amusementsproducten als films, video's, dvd's en computerspellen op grond van hun inhoud een duidelijke leeftijdsaanduiding krijgen. Leeftijdsclassificaties zijn een richtsnoer voor de consument (met name de ouders) om hen te helpen bij de beslissing een bepaald product al dan niet aan te schaffen.

Miljoenen spelers in heel Europa beleven tegenwoordig veel plezier aan computer en videospellen. In het Verenigd Koninkrijk omschrijft 37% van de bevolking tussen de 16 en 49 jaar zichzelf als “active gamer” (gedefinieerd als iemand die momenteel spellen speelt op een console, een handheld of een pc). Ter vergelijking: in Spanje en Finland valt 28% van de bevolking tussen de 16 en 49 jaar onder de definitie van een “active gamer” [Nielsen Report 2008]. Hoewel de meeste spellen (49%) geschikt zijn voor spelers van alle leeftijden, zijn er vele slechts geschikt voor oudere kinderen en jonge tieners. Er zijn ook enkele spellen (4%) die uitsluitend voor volwassenen (boven de 18) zijn bedoeld.

De classificatie op een spel bevestigt dat het geschikt is voor spelers van een bepaalde leeftijd en ouder. Een PEGI 7 spel is dus niet geschikt voor kinderen jonger dan zeven jaar en een PEGI 18 spel is alleen geschikt voor volwassen van 18 jaar en ouder. Bij een PEGI classificatie gaat het om de leeftijd die geschikt is om een spel te spelen, niet om de moeilijkheidsgraad.

PEGI wordt gebruikt en erkend in heel Europa en heeft de enthousiaste steun van de Europese Commissie. Het wordt beschouwd als een model voor Europese harmonisatie op het gebied van de bescherming van kinderen.
Nieuws
RSS-Feed